Kisaaminen on kuin Lasten leikkiä

Ennakko-ohje

Kisojen ennakko-ohjeen löydät täältä.

Kilpailukutsu

Kinahmin Kiipijät kutsuvat kaikki tervetulleiksi Järvi-Suomen Partiolaisten kevätmestaruuskilpailuihin Nilsiään lauantaina 11.5.2019. Vartioiden ilmoittautuminen alkaa klo 8.00. kilpailukeskuksessa. Kilpailut alkavat klo 9.30.

Keväisenä lauantaina pääset leikkimään ja laulamaan Halssin - harjulla, mieleen palautellen lapsuuden leikkejä, leluja ja loruja.

Säännöt

Lasten Leikkiä - kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.4.2019 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä. Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin, eli ikä on suoraan kilpailuvuosi miinus syntymävuosi. Kilpailuvartion jäsenten katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon heidät on SP:n ylläpitämässä jäsenrekisterissä merkitty, ellei asianomainen piiri heille muuta lippukuntaa vahvista. Kilpailuissa voidaan käyttää lisäksi myös muita sarjoja. Tämän hyväksyy järjestelyluvan myöntäjä kilpailun järjestäjän esityksestä. Sarjajako on tällöin määriteltävä kilpailukutsun yhteydessä. Muissa kuin SM-kilpailuissa voidaan jättää myös virallisia sarjoja järjestämättä. Suomenmestaruuksista kilpaillaan tarpojien, samoajien ja vaeltajien sarjoissa. Kevyessä sarjassa ei kilpailla suomenmestaruuksista. Sarjojen tehtävät ja reitit ovat ikäkausittain yhteneväiset.

Osallistumisoikeus

Kilpailijoilla tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2019 jäsenmaksu maksettuna. Vartion jäsenen katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon hänet SP:n jäsenrekisterissä on merkitty, ellei kyseinen piiri hänelle muuta lippukuntaa vahvista. Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä yhden kalenterivuoden aikana.

Sarjajako

Tarpojanaiset kilpailevat oranssissa ja sekavartiot vihreässä sarjassa. Lila on myös sekavartio. Kaikkien sarjojen matkan pituus on 9 km.

Oranssi

Kilpailuvartiossa on 4-6, 12-17-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan: 4 hlö 58 v. 5 hlö 73 v. 6 hlö 87 v.

Vihreä

Kilpailuvartiossa on 4-6, 12-17-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan: 4 hlö 58 v. 5 hlö 73 v. 6 hlö 87 v.

Lila sarja (rento sarja)

Kilpailuvartiossa saa olla max. 3 yli 18v. osallistujaa.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Kilpailuun ilmoittaudutaan kilpailuvartioittain Kuksa-rekisterin kautta. Ilmoittautuminen avataan 1.4 ja se päättyy 30.4. Joukkueen ilmoittaa kilpailuun vartionjohtaja. Ilmoittautumislinkki löytyy ilmoittautumisen alkaessa Järvi-Suomen Partiolaisten verkkosivustolta. Ilmoittautuneiden vartioiden tiedon ovat muokattavissa Kuksassa ilmoittautumisajan loppuun 30.4. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava mahdolliset erityisruokavaliot. Ilmoittautumisajan päätyttyä osallistumismaksua ei palauteta, mutta piireillä on oikeus asettaa toinen joukkue samaan ikäsarjaan peruneen tilalle.

Kaikkien sarjojen osallistumismaksu on 50 euroa/vartio. Piiri laskuttaa osallistuvia vartioita omien käytäntöjensä mukaisesti. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, peseytymismahdollisuuden ja yhden lämpimän aterian maaliintulon jälkeen

Huoltajat

Kunkin kilpailuvartioita lähettävän lippukunnan tulee nimetä alaikäisille kilpailijoilleen huoltaja kilpailun ajaksi. Yksi huoltaja voi huoltaa useampaakin vartiota. Kilpailuvartioilla voi olla myös omia huoltajia, jotka eivät kuitenkaan saa avustaa vartioita kilpailun aikana. Muiden kuin rekisteröityneiden huoltajien liikkuminen kilpailurasteilla ja kilpailijoiden tiloissa kisakeskuksessa on kielletty. Huoltamiensa vartioiden ollessa kilpailukeskuksessa huoltaja avustaa kilpailun järjestäjiä yleisen siisteyden, järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Tästä johtuen ei ole suositeltavaa nimetä huoltajaksi toisen kilpailuvartion jäsentä.

Huoltajat ilmoittautuvat samalla ilmoittautumislomakkeella kilpailuvartioiden kanssa.

Huoltajille järjestetään infotilaisuus kilpailun alkaessa.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kaksinkertaisella osallistumismaksulla.
Jälki-ilmoittautumisaika on muuttunut 1.5-8.5.2019.

Vakuutus

Kilpailijat on vakuutettu Suomen Partiolaisten jäsenmaksuun sisältyvällä vakuutuksella. Kilpailuvartioiden on tunnettava Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeet.

https://www.partio.fi/partiolaisille/partiovakuutus

Ennakko-ohje

Ennakko-ohje julkaistaan viimeistään 1.5 ja lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Mikäli vartio haluaa ennakko-ohjeen paperisena, on siitä mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii Nilsiän seurakuntakoti, osoite Nilsiäntie 59. Kilpailukeskuksesta löytyy ilmoittautuminen / kisatoimisto, huolto, muonitus, sekä tulostoimisto.  

Saapuminen

Kilpailuvartioiden ja huoltajien toivotaan saapuvan kilpailukeskukseen julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Nilsiän linja-autoasemalta on kilpailukeskukseen 0,3 km matka. Parkkipaikka henkilöautoille on Mantun parkkipaikalla, os. Vesitornintie 1.

Julkisen liikenteen aikatauluja:

www.vr.fi

www.matkahuolto.fi

Tehtäväluettelo

Arjen taidot ja turvallisuus, 12 pistettä.

Pieni tulitikkutyttö, 4p.
Aja hiljaa, isi, 6p.
Pinoccio, 2p.

Kilpailukohtainen painotus, 12 pistettä.

Lilleri Lalleri, 3p.
TV:stä tuttu, 5p.
Lego, 4p.

Kädentaidot, 12 p.

Ih-hah-haa, 4p. + 2p.
Hakka, 6p.

Luova ajattelu ja ongelmanratkaisu, 12 pistettä.

Antero Vipunen, 4p.
Popsi popsi porkkanaa, 4p.
Rikkinäinen puhelin, 4p.

Retkeilytaidot, 12 pistettä.

Matkustan ympäri maailmaa, 4p. 
Rottatuille, 8p. 

Vuoden 2018 mestarit

Or: BaBuGaijat, Vihtavuoren Visaiset
Vi: Rsss, Palokan Partiolaiset
Va(Lila): Tajunnassa lipuu (Tajuu), Anttolan Viiriäiset